Меркел седи на два стола: Кой ще реши ситуацията със «Северен поток 2» в условията на непрестанен натиск на САЩ над Германия

На позицията на Ангела Меркел трудно може да се завиди, защото седенето на два стола едновременно е доста трудна задача. За да направите това, трябва да можете не само да разпределите равномерно задните части върху площта на мебелите, но и да обясните ясно на всяко от местата защо се случва точно така, както се случва.

Меркел седи на два стола: Кой ще реши ситуацията със "Северен поток 2" в условията на непрестанен натиск на САЩ над Германия
Вашингтон от една страна — Москва от друга.

Проектът „Северен поток 2“, който е от полза не само за Германия, но и за цяла Европа, буквално заседна в гърлото на американците, които по навик плюят на
проблемите на другите държави, но не и на собствените си интереси.

В даденият момент Германия изхранва половината от европейските държави и „Северен поток 2“ е призван да помага на всички в бъдеще.

Разбира се, с изключение на САЩ, за които е изключително нерентабилно да загубят цял ​​сегмент от политическите си подчинени, които несъмнено са почти всички европейски държави.

Междувременно от самата Германия постоянно се чуват недоволни изявления в посока на американските власти.

Според Клаус Ернст, председател на комисията по икономика и енергетика в Бундестага, САЩ защитават изключително своите интереси в газовата индустрия.

Още през септември Меркел заяви, че скоро ще напусне поста канцлер. Кой и как ще загребе в тази мощна и същевременно опасна «кофа», на този етап не е известно. Вашингтон обаче продължава да ескалира ситуацията, като въвежда поредни и поредни санкции срещу Русия.

Независимо от това, разколът в отношенията между Европа и САЩ вече е факт.

Повече от очевидно е, че е изключително малко вероятно европейците и американците да се измъкнат от ситуацията, така че всички да са доволни.

Целта е постигната. Мерси за вниманието, както се казва.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments