Заразени с Ковид-19 на протеста на Навални в Москва, старт на съдебно дело

Правоохранителните органи образуваха наказателно дело за нарушение на санитарните и епидемиологичните правила на неразрешения митинг в центъра на Москва, състоял се в събота, 23 януари. Това съобщава ТАСС, позовавайки се на информиран източник.

Заразени с Ковид-19 на протеста на Навални в Москва, старт на съдебно дело
Делото е образувано по чл. 236 от Наказателния кодекс на Руската федерация („Нарушаване на санитарните и епидемиологичните правила“). Според източника в акцията са участвали хора с потвърдена коронавирусна инфекция — това е станало основа за образуване на наказателно дело. В рамките на случая вече са проведени няколко разпита.
Общо след незаконната акция в Москва бяха образувани четири наказателни дела: за насилие над служителите на реда, за хулиганство и повреда на автомобил на ФСБ, както и за блокиране на движението.
По-рано Министерството на здравеопазването в Москва заяви, че 19 души с COVID-19 са присъствали на неразрешения митинг на площад Пушкин в Москва. Министерството на здравеопазването регистрира нарушение от страна на тези лица на карантината и задължителната самоизолация.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments