Украински депутат: Отказът на Киев да закупи «Спутник V» е престъпление към народа

Депутатът на Върховната Рада на Украйна от «Опозиционна платформа — за живот» Нестор Шуфрич коментира позицията на представителите на украинските власти, които отказват да използват руската ваксина срещу коронавируса Спутник V в страната.

Украински депутат: Отказът на Киев да закупи "Спутник V" е престъпление към народа

Както отбеляза по време на заседанието между лидерите на парламентарните фракции на Украйна, руската ваксина вече е подложена или е преминала проверките на регулаторите от различни страни.

„Руската ваксина Спутник V вече се използва в Сърбия, Унгария и е подадена за регистрация в Германия. Искам да видя лицето на властите, ако в Германия и в други европейски държави започнат да използват Спутник V, за да защитят своите граждани … Считам, че тази позиция на държавата е безотговорна по отношение на собствените си граждани, това е престъпление», цитира думите му РИА Новости.

По-рано министърът на здравеопазването на Украйна Максим Степанов заяви, че украинската страна няма да закупи руската ваксина срещу коронавирусната инфекция, дори ако тя е препоръчана от Световната здравна организация.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments