Military Watch: Новият руски самолет ще заплашва вражески спътници

Американски списания дадоха прогнози за бъдещите руски бойни самолети. Military Watch пише, че МиГ-41 ще комбинира предимствата на своите два предшественика, МиГ-25 и МиГ-31, и технологии от ново поколение. Според автора на материала новият самолет на Русия ще може да заплашва вражески спътници.

Military Watch: Новият руски самолет ще заплашва вражески спътници

В същото време National Interest пише, че руските специалисти разработват 6-то поколение стелт прехващач. Кодовото име на това оръжие е ПАК ДА, на което също се приписва индексът МиГ-41.
Според американския журналист Марк Епископос новият изтребител-прехващач ще замени МиГ-31, който от дълго време е на въоръжение в аерокосмическите сили. Авторът на материала предполага, че на базата на МиГ-31 ще бъде създаден нов самолет. В същото време се подчертава, че МиГ-41 ще надмине предшественика си във всички отношения.
В момента специалистите работят по удължаване на експлоатационния живот на МиГ-31ВМ, така че прехващачите да останат в експлоатация още около 10 години, заявиха от руската държавна корпорация «Ростех».

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments