Външното министерство на Русия изрази протест на американския посланик във връзка с акциите на Навални

25 януари 2021-Нюз Фронт.

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков изрази протест на посланика на САЩ в Москва Джон Съливан във връзка с изявленията на Вашингтон за несанкционираните акции в Русия, заяви говорителят на външното министерство Мария Захарова.

„Заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков проведе разговор с американския посланик Джон Съливан и изрази силен протест към американската страна във връзка с разпространението на постове от американското посолство в Русия в социалните мрежи и в интернет ресурси в подкрепа на незаконната акция в редица руски градове «, заяви Мария Захарова.

 

Външното министерство на Русия изрази протест на американския посланик във връзка с акциите на Навални
Според думите й, американският посланик е информиран, че Москва разглежда тези материали, както и изявлението на Държавния департамент на САЩ, като пряка намеса във вътрешните работи на Русия.

На американския дипломат беше казано, че е необходимо стриктно да се спазват законите на Руската Федерация и общоприетите дипломатически норми “, заяви Мария Захарова.

В събота посолството на САЩ в Москва коментира несъгласуваните протести в руските региони, заявявайки, че наблюдава и следи «съобщения за протести в 38 руски града». Посолството на САЩ отбеляза, че «подкрепя правото на всички хора на мирни протести, свобода на изразяване», а мерките на руските власти са «насочени към потискане на тези права».

На свой ред външното министерство на Русия, коментирайки публикацията на американското посолство в Москва за незаконните акции заяви, че опитите за подбуждане на радикални елементи са обречени на провал и ще имат отрицателни последици за двустранните отношения.

На свой ред официалният представител на външното министерство Мария Захарова заяви, че дипломати от посолството на САЩ в Русия ще бъдат призовани във външното министерство във връзка с публикации за незаконните акции.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments