Русия трябва да се защитава от външно влияние — австрийски експерт

25 януари 2021-Нюз Фронт.

Австрийският експерт Патрик Попел, на фона на пропагандистките съобщения разспространени от страна на западни медии за предполагаема полицейска жестокост по време на незаконните протести в Русия, заяви, че не вижда прекомерна грубост в действията на руските сили за сигурност. Експертът отбеляза, че правоохранителните органи си вършат работата на висота, грижейки се за сигурността и обществения ред.

„Винаги трябва да помним за целесъобразността на средствата. Държавната система трябва да защити себе си и своите граждани от външни влияния. Това е една от основните задачи на държавата “, обобщи  Патрик Попел.

Русия трябва да се защитава от външно влияние - австрийски експерт

Западните медии винаги са представяли руските сили за сигурност като особено брутални. Същото се случи и с протестите организирани от западните куратори на блогера Алексей Навални, които се проведоха тази събота 25 януари в Русия.

Докато полицията в Германия използва водни оръдия срещу мирни протестиращи за критикуване на антикоронавирусни мерки или разгонва хора събрали се да се пързалят на кънки и кърлинг, полицията в Русия защитава държавата от организирани протести, към които призовава Запада.

Напомняме, че посослството на САЩ в Русия активно разспростанява инфромация за деня и мястото на такива несанкционирани акции в различни градове на Русия.

От Министерството на външните работи на РФ реакцията не закъсня. Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков изрази протест на посланика на САЩ в Москва Джон Съливан във връзка с изявленията на Вашингтон за несанкционираните акции в Русия, заяви говорителят на външното министерство Мария Захарова.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments