Германия е получила ново искане от Главната прокуратура на Русия за Навални


Германското федерално министерство на правосъдието е получило ново искане от руската прокуратура по инцидента с Алексей Навални, заяви пред ТАСС говорителят на Федералното министерство на правосъдието и защитата на потребителите на Германия.

Германия е получила ново искане от Главната прокуратура на Русия за Навални

Според събеседника на агенцията искането от Руската федерация е свързано с отговора на германската страна на предишните петиции на Руската федерация.

«Писмото от Генералната прокуратура на Русия … се отнася до отговора на предишните 4 искания за правна помощ», заявиха от министерството.

Главната прокуратура на Русия съобщи, че е изпратила искания за правна помощ до Федерална република Германия във връзка с инцидента с хоспитализацията в берлинската клиника на Алексей Навални в отговор на получените материали.
Както се уточнява обаче от Главната прокуратура на Русия, Германия е отхвърлила повечето петиции на руската страна и предадените протоколи за разпит на руснака и съпругата му са се оказали „несъдържателни“. Руският департамент разглежда това като «пълно неизпълнение на руските искания».

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments