Унгария одобри ваксините на AstraZeneca и «Спутник V»

Унгарските власти одобриха използването на коронавирусната ваксина Спутник V на Руската федерация и ваксината, произведена от AstraZeneca, съобщава Ройтерс.

Унгария одобри ваксините на AstraZeneca и "Спутник V"

Унгарският национален институт по фармакология и безопасност на храните завърши проучване на документацията за руската коронавирусна ваксина и одобри допускането на препарата.

Според представителя на министър-председателя на страната Виктор Орбан външният министър на страната Петър Сиярто ще замине в четвъртък, 21 януари, в Москва за обсъждане на въпросите.

По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че и двете руски ваксини срещу коронавирус — «Спутник V» и «ЕпиВакКорона» — са безопасни.

Путин: Двете руски ваксини са безопасни и ефективни

„Много сме благодарни на Центровете „Гамалея“ и „Вектор“ от Новосибирск, наистина това са добри препарати. Главното е, че те са безопасни и ефективни. Тези две изисквания са обезпечени както в първия, така и във втория случай“, каза той.

В същото време Путин добави, че третата ваксина срещу коронавируса вече е факт.

Според държавния глава на Русия сега й е необходимо да се осигурят необходимите обеми на промишлено производство на тези ваксини.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments