В Германия учредиха фонд в подкрепа на «Северен поток 2»

В Германия официално е създаден екологичен фонд, който освен всичко останало трябва да защитава интересите на участниците в проекта „Северен поток 2“. Това съобщава вестник  Süddeutsche Zeitung, позовавайки се на министъра на енергетиката на провинция Мекленбург-Предна Померания Кристиан Пегел.

В Германия учредиха фонд в подкрепа на "Северен поток 2"

„Фондът е учреден и сега води собствен живот“, каза Пегел.

Фондът ще спомогне за постигането на целите на Германия в областта на климата, а също така ще подкрепи завършването на «Северен поток 2», за да осигури надеждни доставки на природен газ.

По-рано парламентът на германската федерална провинция Мекленбург-Предна Померания одобри инициативата на регионалното правителство за създаване на екологичен фонд, който освен всичко друго ще подкрепи изграждането на газопровода «Северен поток 2».

Реализацията на проекта „Северен поток 2“ беше спряно поради санкциите, наложени от САЩ през декември 2019 г. срещу изпълнителите на газопровода. Президентът на Руската Федерация Владимир Путин обяви през януари 2020 г., че „Северен поток 2“ ще бъде завършен с руски сили, но строителството ще бъде завършено няколко месеца по-късно от планираното.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments