„Той покани Путин и дори Тихановская“: Украйна е сериозно загрижена, че Байдън не е поканил Зеленски

В Украйна стартира някакво почти мъчително очакване. Като влюбена девица, която седи до телефона в очакване на позвъняването на любимия. А телефонът все не звъни и не звъни. Може би си е изгубил телефона? Какво се е случило? Защо Байдън не кани на своята инаугурация Владимир Зеленски?

Той с радост ще приеме поканата на секундата.

„Той покани Путин и дори Тихановская“: Украйна е сериозно загрижена, че Байдън не е поканил Зеленски

Ето, Байдън покани дори и Владимир Путин. Макар той, както отбелязват украинските журналисти, поздрави Байдън последен. Новоизбраният президент на САЩ покани Путин, но руският лидер няма да присъства на инаугурацията. Русия ще бъде представена на мероприятието от посланика на Русия в САЩ Анатолий Антонов. Дори този въпрос в момента е в етап на обсъждане.

Байдън покани дори Светлана Тихановская. Макар, че: коя е тя?!

Настоящите власти на Украйна срамежливо мълчат и не комантират факта, че Зеленски липсва в списъка на поканените. В Украйна се надяват, че поканата на Зеленски се е забутала някъде или може би Байдън ще му позвъни лично, за да го покани.

Но ето какво е странното. За това говорят бившите украински власти. Бившият посланик на Украйна в Америка Валерий Чалих твърди, че до момента Зеленски не е позвънил на Байдън, за да го поздрави. Новоизбраният президент на САЩ вече е получил поздрави от всички световни лидери. Не само от само Путин, поздравили го дори лидерите на Бразилия и Венецуела.

«Удивлява това, че всички поздрави вече минаха».

Украинските експерти твърдят, че Зеленски се е опитал да позвъни на Байдън, но по някаква причина така и не го свързвали с него.
Сега ще се наложи Зеленски да публикува своите поздравления в социалните мрежи, възхвалявайки новоизбрания лидер на САЩ.
Други украински експерти пишат за това, че Байдът по някаква причина не иска да влиза в диалог със Зеленски. Бивият замсекретар на Съвета по национална сигурност на Украйна Степан Гавриш казва:
«До днес няма съобщения за това, че президентът Зеленски е поканен на инаугарацията във Вашингтон. Ако Светлана Тихановская вече е поканена, то относно Зеленски до момента няма никакви съобщения».
Според Гавриш, това е лош знак за Украйна.
Но има съобщения, че вместо Зелески на инаугурацията ще замине Петро Порошенко със жена си.
Дали е вярно или не, на този етап никой не знае, но всички украински средства за масова информация писаха за това.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments