Номинираният за шеф на Пентагона ще прочиства армията от екстремисти и расисти

Номинираният за шеф на Пентагона Лойд Остин заяви, че ще работи за прочистването на американската армия от расисти и екстремисти, ако кандидатурата му за министерския пост бъде потвърдена, предаде Ройтерс. По време на изслушване в Сената на американския Конгрес във връзка с кандидатурата му Остин заяви, че ще работи за слагане на край на сексуалните посегателства и за създаването на климат, в който всички годни и искащи хора да имат възможност да служат на страната по достоен начин.

Номинираният за шеф на Пентагона ще прочиства армията от екстремисти и расисти

Алехандро Майоркас, номиниран за министър на вътрешната сигурност, заяви по време на изслушването си в ресорната комисия на Сената, че ще бори с екстремизма в САЩ, предаде Ройтерс. Едно от основните предизвикателства, с които ще се сблъска Майоркас, ако бъде одобрен, ще бъде изпълнението на обещанията на Байдън за отмяна на много от ограничителните мерки във връзка с имиграцията, въведени от правителството на президента Тръмп.

Един от членовете на комисията — републиканецът Джош Холи, обаче заяви, че е против бързото одобряване на кандидатурата на Майоркас, като изрази опасенията си във връзка с плановете на Байдън за отмяна на имиграционните правила. За да бъде одобрена кандидатурата на Майоркас, е необходимо мнозинство в комисията, след което кандидатурата да бъде гласувана от всички сенатори. Това съобщи БНР.

Коментари:

comments powered by HyperComments