«Миллиет»: Чавушоглу на среща с ЕС и НАТО за по-добро разбирателство

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заминава днес на двудневно посещение в Брюксел, предаде Анадолската агенция, като се позовава на съобщение на турското външно министерство. Чавушоглу ще има разговори с високопоставени представители на Европейския съвет и Европейската комисия, както и с членове на Европарламента. Ще се срещне също с белгийския външен министър Софи Вилмес. В програмата на посещението е включена и среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

"Миллиет": Чавушоглу на среща с ЕС и НАТО за по-добро разбирателство

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел е информирал евродепутатите за предстоящата си среща с Чавушоглу, насрочена на 21 януари, съобщи в.»Миллиет». Ще се опитаме да постигнем по-добро разбирателство, е посочил Борел пред евродепутатите. Той е изтъкнал, че на срещата на върха на ЕС на 10 декември европейските лидери са дали ясен сигнал за по-добро съседство с Турция, като е добавил, че за това е необходимо усилие и от двете страни.

Обстановката в настоящия момент е по-добра от миналото лято, е казал Борел и е изразил надежда срещата му с Чавушоглу да продължи по-дълго от срещата им през август в Малта, която не продължи и час. Ще можем ли да променим динамиките, това ще видим. Аз съм уверен, че ще можем, е подчертал Борел. Това събщи БНР.

Коментари:

comments powered by HyperComments