Китайски учени прогнозират 5 милиона смъртни случая от Covid-19 до март

20 януари 2021-Нюз Фронт.

Учени от Китайския център за контрол и превенция на заболяванията, Народната освободителна армия на Китай и няколко други изследователски институции предупредиха, че до началото на март 2021 година повече от пет милиона души по света могат да станат жертви на новия коронавирус. South China Morning Post съобщи за това в петък, позовавайки се на проучване на учени.

Китайски учени прогнозират 5 милиона смъртни случая от Covid-19 до март

Според техните изчисления при неблагоприятно развитие на ситуацията броят на хората, заразени с коронавирус в света до началото на март тази година, може да надхвърли 170 милиона души, а по-голямата част от заразите ще се случат в САЩ, където учените прогнозират 32 милиона случая на инфекция.

Изследователите също така изчислиха, че при спазване на необходимите мерки за безопасност, като носене на маски и социално дистанциране, както и масови ваксинации до началото на март 2021 година, броят на жертвите на коронавирус ще състави 300 хиляди души.

По-рано Майкъл Райън, директор на спешната програма на Световната здравна организация (СЗО), предупреди, че втората година от пандемията, причинена от новата коронавирусна инфекция Covid-19, може да бъде по-трудна за човечеството от първата.

От началото на пандемията над 94 милиона души са заразени с коронавирус в света, над 2 милиона са починали вследствие на вируса.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments