Тръмп отмени забраните за влизане в страната, Байдън ги вкарва отново

Действащият американски президент Доналд Тръмп отмени въведените във връзка с пандемията от коронавирус забрани за влизане в страната на граждани от голяма част от европейските държави и Бразилия. Отмяната влиза в сила на 26 януари, посочва Ройтерс.

Тръмп отмени забраните за влизане в страната, Байдън ги вкарва отново

Премахването на рестрикциите трябва да стане факт в същия ден, когато започват да действат нови мерки за пристигащите на американска територия със самолет.

Миналата седмица от центровете за контрол на заболяванията излязоха със заповед, според която от 26 януари чужденците трябва да представят негативен тест за коронавирус или документ, че вече са прекарали болестта. Тестът трябва да бъде направен до 3 дни преди полета, а резултатите могат да бъдат на хартиен или електронен носител.

Междувременно говорителка на новоизбрания президент Джо Байдън заяви, че новата администрация няма намерение да премахва забраните за европейските държави и Бразилия.

Днес е последният ден от мандата на американския президент Доналд Тръмп.

Утре сутринта той ще отпътува от столицата Вашингтон за имението си в Мар-а-Лаго, щата Флорида, преди встъпването в длъжност на избрания за негов наследник на поста Джо Байдън.

Хиляди бойци от Национална гвардия вече патрулират по улиците на американската столица. Националната гвардия ще охранява обширната „червена зона“, простираща се от Капитолия, където новият президент и вицепрезидент на САЩ Джо Байдън и Камала Харис ще положат клетва, до Белия дом. БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments