Санду: Молдова ще активизира сътрудничеството си с ЕС

Молдова ще поднови политическия диалог и ще активизира сътрудничеството си с Европейския съюз, заяви новоизбраният молдовски президент госпожа Мая Санду след проведена в Брюксел среща с върховния представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, предаде БТА.

Санду: Молдова ще активизира сътрудничеството си с ЕС

Мая Санду отбеляза, че реформирането на правосъдната система е нейна приоритетна цел и се надява на подкрепата на Европейския съюз по този въпрос, в което Борел я е уверил.

Европейският съюз е готов да помага на Молдова в провеждането на реформи, борбата с корупцията и коронавирусната пандемия, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след срещата си със Санду.

„Можете да разчитате, че ЕС ще подкрепя вашата програма за реформи, включително в съдебната област, а също изключително необходимата работа за борба с корупцията, противодействие на пандемията от коронавирус и възстановяването (на икономиката)», заяви Фон дер Лайен в Туитър.

„Обсъдихме важността от по-бърз достъп до ваксини против Covid-19 за гражданите на Молдова и необходимостта от осигуряване на оборудване за здравната система, важността от финансова помощ за нашата страна в близките години и значимостта на «Източното партньорство» за нашето движение към европейските ценности и стандарти”, написа Санду във Фейсбук след срещата. БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments