Произведената в Казахстан ваксина «Спутник V» премина изпитанията на Русия

Експерименталната партида от руската ваксина срещу коронавируса Спутник V, произведена във фармацевтичния комплекс в Караганда в Казахстан, е преминала изпитанията за качество в Русия. За това сподели директорът на производството Владимир Волмер, пише ТАСС.

Произведената в Казахстан ваксина "Спутник V" премина изпитанията на Русия
„Да, получихме потвърждение, че опитните серии са със същото качество“, каза Волмер.

Той подчерта, че комплексът чака паспорт от руска страна.

По-рано руският премиер Михаил Мишустин проведе телефонен разговор с министър-председателя на Казахстан Аскар Мамин. Това се съобщава на уебсайта на руския кабинет на министрите.

Мишустин обсъди производството на "Спутник V" с премиера на Казахстан

Отбелязва се, че страните „са разгледали актуални въпроси на руско-казахстанското търговско и икономическо сътрудничество, включително обещаващите проекти в областта на енергетиката и транспорта, както и взаимодействието в рамките на ЕАЕС“.

Също така, Мишустин и Мамин „обърнаха специално внимание на съвместните мерки за борба с коронавируса и организацията на производството на руската ваксина «Спутник V» в Казахстан.

По-рано се съобщи, че производството на руската ваксина «Спутник V» срещу коронавирусната инфекция е започнало в Казахстан. Стартът на производството бе дадено от премиера Аскар Мамин по време на посещението му във фармацевтичния комплекс в Караганда.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments