Калифорния отказва да използва ваксината Moderna

18 януари 2021-Нюз Фронт.

Американският щат Калифорния възнамерява да спре да използва ваксината на компания Модерна опасявайки се от алергични реакции.

Сега не само COVID-19 отнема живота на американците, но и ваксината срещу него

Местният епидемиолог Ерика Пан посочва проблеми с партидата на лекарството, доставена между 5 и 12 януари. Става въпрос за стотици хиляди дози ваксина.

330 000 от тях вече са разпределени между 287 организации в целия щат.

Калифорния отказва да използва ваксината Moderna
По време на процеса на ваксинация обаче лекарите забелязват непропорционален брой случаи на алергични реакции. Някои пациенти дори се нуждаят от медицинска помощ, каза Ерика Пан, без да уточни за какви именно нежелани реакции става въпрос.

«Изхождайки от крайна предпазливост, ние препоръчваме на доставчиците да използват други налични запаси от ваксини и да суспендират ваксините Moderna от партида 041L20A“, заяви епидемиологът.

Сега с въпросът се занимават от Центъра за контрол и превенция на заболяванията и Администрацията по качеството на храните и лекарствата.

 

Напомняме, че ваксините, които се произвеждат от европейски и американски компании дават неизледвани странични ефекти, и за съжаление, има вече фиксирани смъртни случаи след ваксинация.

Единствената безопасна и надеждна ваксина срещу коронавирус е руската «Спутник V»

 

Ася Иванова-Зуан

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments