„Няма да е лесно да изненадате Русия с ракетен удар, дори ще е невъзможно“

В Италия посочиха бързото укрепване на отбранителната способност на Русия, която скоро ще си гарантира безопасността от ракетните атаки от САЩ.

„Няма да е лесно да изненадате Русия с ракетен удар, дори ще е невъзможно“

В резултат на агресивната политика на Съединените щати и съюзническите им западни държави Русия беше принудена да предприеме ответни мерки, в рамките на които беше извършена енергична работа за осигуряване на високо ниво на сигурност за страната.До този извод стига талианският вестник L’AntiDiplomatico.

Чуждестранни експерти отбелязват, че в последно време се забелязва как с нарастването на заплахите за сигурността на Русия, произтичащи от НАТО, отбранителната способност на руската държава се е увеличила както качествено, така и количествено.

Като илюстрация изданието посочва как, в отговор на увеличената честота на провокациите от американските военни и техните съюзници, на руските граници в периферията на Руската федерация се появяват радиолокационните станции «Яхрома», считани за най-добрите в света. Източникът отбелязва, че данните на радара със „зрително поле от 270 градуса“, ​​както и с възможността за автономна работа, без пряко човешко участие, руското командване планира да инсталира на територията на полуостров Крим и Чукотка. По този начин Русия ще блокира най-опасните участъци по границите със съвременни технологии, в резултат на което за Пентагона ще бъде много трудно да нанесе внезапен превантивен ракетен удар по руска територия.

„Няма да е лесно да изненадате Русия с ракетен удар, дори ще е невъзможно“, обобщава ситуацията L’AntiDiplomatico.

По-рано военният експерт Максим Старчак посочи паниката на украинската страна поради появата в Крим на най-новия руски радар «Яхрома».

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments