Доц. Анелия Рангелова: Не пестете човещината!

Има случайности в живота, които първо те натъжават, но после разбираш, че точно така е трябвало да се случи. Нещо подобно става в живота на доц. Анелия Рангелова.
Доц. Анелия Рангелова: Не пестете човещината!
Доцент Анелия РангеловаСнимка: Личен архив
За себе си признава, че геройски завършва математическа гимназия, но с математиката така и не се сприятелява. Избира да учи право, но точно тогава е обявена нулева година за жени. И благодарение на сугестологията и сугестопедията на проф. Георги Лозанов, който ученолюбивото момиче познава, избира да учи психология в СУ „Свети Климент Охридски“. За да се превърне с годините в един от най-уважаваните психолози, в търсен специалист и преподавател в Педагогическия колеж в Плевен.

При първата среща с човек запомняш нещо, което го определя като че ли завинаги. У доц. Рангелова това са очите – светли, с дълбок поглед, много внимателно слушащ с видимо уважение към всеки. Вероятно една от причината е и точното намиране на мястото в професионално отношение, защото психологията е професия и от душа, освен познания. Самата доц. Рангелова признава:

„Защото и за миг след това не съм съжалявала за избора си. И не съм спирала да се уча. От всяка среща с всеки човек, минал през живота ми и аз през неговия“.

Латинка Светозарова представя доц. Анелия Рангелова в рубриката »Горещи сърца»

Коментари:

comments powered by HyperComments