Читатели за Навални: «Той не се връща в Русия, той е в изгнание от Германия»

Алексей Навални, считащ се за лидер на извънсистемната опозиция в Русия, заяви за своето завръщане от Германия на борда на самолет на авиокомпания «Победа» в неделя, 17 януари.

Читатели за Навални: "Той не се връща в Русия, той е в изгнание от Германия"

След приземяването си в Росия главният критик на Кремъл може да бъде задържан в хода на резследването на няколко дела, а също във връзка с подадените от предприемача Евгений Пригожин милиони искове за защита на деловата репутация.

Привържениците на Навални, които са около 900 човека, планират да организират среща на опозиционера на летището.

Два пъти осъден условно, Навални през декември бе обявен за федерално издирване за нарушение на забранително съдебно постановление.

Вероятно той е решил да се върне от Германия, защото Берлин има намерение да изпълни иска на Интерпопл за неговото предаване, предполага «Российская газета».

За предстоящото завръщане на Алексей Навални в Русия пишат и българските издания — в частност българският ресурс Mediapool, който не може да се похвали с русофилски настроения.

Ето как реагираха на тази новина неговите читатели:

«Истински Рамбо! Световното и местно задкулисие лансира шоумени на преден план», пише един от читателите.

«Трябва този пършивец да бъде изпратен в затвора, защото има три условни присъди, плюс още една — за държавна измяна. Законът е еднакъв за всички. Навални публично обвини руските власти за неговото отравяне с «Новичок» без каквито и да било доказателства. За това той трябва да отговоря», счита друг ползвател — Ай. Сик.

«Завръщането на Навални в Моква — това е по-скоро изгнание от Германия. Елегантно го принасят в жертва, за да оправят отношенията си с Русия. Това е воля на неговите господари от САЩ, Германия е само подчинена държава, страна, която не притежава суверенитет, в нея все още има окупационни американски войски», счита друг ползвател.
«Навални пряко в ефир призова към насилствена смяна на властта. В САЩ биха счели това за вътрешен тероризъм», пише Пешо Илиев.
«Адвокат Магнитски умря в затвора, днес в САЩ действа закон на неговото име.
Навални се връща в Русия, което го заплашва с арест направо в самолета. Не вярвам, че в летището ще пуснат тълпа в негова защита», опасява се Иванчо Иванов.

«Откъде в Русия има толкова привърженици на Навални? Напразни надежди. В САЩ такива събрания и толкова мащабни нарушения на закона са «вътрешен тероризъм», удивлява се Пешо Илиев.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments