Разсекретяват «най-голямото политическо престъпление в американската история — руската мистификация»

В най-близко време американските власти планират да публикуват документи, свързани с произхода на разследването на „сговора“ между членовете на администрацията на Тръмп и Русия, съобщава Fox News, позовавайки се на информиран източник в Сената.

Разсекретяват "най-голямото политическо престъпление в американската история - руската мистификация"

През октомври миналата година главният прокурор Уилям Бар възложил на окръжния прокурор Джон Дарем да продължи разследването за източниците на «руското дело».

Тръмп и негови видни съюзници критикуваха през цялото му управление «руското дело», виждайки в него опит да се подрони неговата власт. През октомври президентът Тръмп написа в Туитър, че той е «санкционирал пълното разсекретяване на всички документи, отнасящи се до най-голямото политическо ПРЕСТЪПЛЕНИЕ в американската история — руската мистификация».

В последния том, публикуван през август миналата година, комитетът по разузнаване на САЩ заяви, че някои контакти на предизборния щаб на Тръмп с «агенти» на Москва са представлявали «сериозна контразузнавателна заплаха», но те «не намериха доказателства», че милиардерът или участници в неговата кампания са влезли в сговор с Русия.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments