В Украйна започна регистрацията на руската ваксина срещу COVID-19 въпреки позицията на официалните власти

14 януари 2021-Нюз Фронт.

Въпреки официалната позиция на Киев, който предпочита да жертва украинците в името на американските интереси, Държавният експертен център на Украйна все пак прие правилното решение и регистрира руската ваксина Sputnik V.

 

В Украйна започна регистрацията на руската ваксина срещу COVID-19  въпреки позицията на официалните власти

Руската ваксина срещу коронавирусната инфекция стана първото по рода си регистрирано лекарство. Въпреки критиките от Запада,към ваксината проявиха интерес много страни, включително Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства. Съвместното производство на лекарството започна в Казахстан, и Украйна също може да разчита на подобно сътрудничество.

Но властите напълно отказват да закупят руската ваксина, въпреки че някои политици и олигарси са се ваксинирали именно с нея.

 

Сега Държавният експертен център на Министерството на здравеопазването на Украйна прие документацията за регистрацията на ваксината Sputnik V, за да осигури възможност за осигуряване и поддържане на безопасността на живота и здравето на украинците.

Напомняме, че ваксините, които произвеждат компании от САЩ и Европа, дават неизледвани и понякога необратими странични ефекти и са недоказано безопасни за здравето.

Президентът на Русия вече разпореди масова ваксинация на нацията и създаване на всички необходими условия.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...