Проклятието на индианския магьосник

С исканията за импийчмънт на Тръмп демократите се опитват да го унищожат като политик, а и да решат важни задачи: по-лесно е да се вземе властта, отколкото тя да се удържи. Те се страхуват от действащия президент на САЩ — без значение какво ще сътвори той в последните дни на своето управление.

Проклятието на индианския магьосник

И едновременно с това плашат с него привържениците му: «стойте далеч от кумира си».

Всички разговори относно втория импийчмънт на Тръмп — или чрез отстраняването му от власт в близките дни чрез вицепрезидента Майк Пенс, или чрез инициативи в конгреса — са само инструмент за демократите.

Емоциите тук нямат никакво значение.

При цялата си ненавист към Тръмп, да започнат своето управление в разделена, оказала се на ръба на гражданската война държава с публична разправа над най-популярния в нейната история президент, за който, въпреки кражбата на милиони гласове, официално са гласували почти 75 млн човека, така да разяриш протръмповската коалиция от 22 щата, начело с Тексас, би било за демократите в нормални условия връх на политическата глупост.

И саморазобличение.

Припомням, че победилият в изборите с помощта верятно на грандиозни манипулации Джо Байдън призова страна към единство и обеща, че ще бъде президент на «всички американци».

Всъщност, това за новия импийчмът си е дори оскверняване на здравия разум: до края на управлението на Тръмп остават броени дни, а властите в САЩ имат толкова много проблеми, че технически да се организира импмийчмънт до 20 януари е практически невъзможно.
Особено когато републиканците в сената, стремейки се да избегнат още по-голяма вреда за своята репутация, спешно обявиха ваканция до 19 януари.
В тази връзка възниква на пръв поглед абсурдната ситуация, че на Тръмп за първи път в историята на САЩ може да бъде обявен импийчмът постфактум, когато той вече няма да бъде стопанин на Белия дом.
Проклятието на индианския магьосник

Това на снимката са IT ресурсите, от които акаунтите на Тръмп, на неговото семейство и неговите привърженици са унищожени.

Защо тогава Байдън и Сие настояват за това, когато Тръмп след провокацията «с щурма на Капитолия» най-накрая все пак обеща, че ще се състои «мирно предаване» на властта?!

Неща да изброим основните причини за това.

Първо, импийчмънтът на Тръмп, макар да е постфактум, е нужен, за да може той никога повече да не стане президент на САЩ, защото ще бъде лишен по закон от правото на преизбиране, няма да може да заема изборни и военни длъжности.

Второ, импъчмънтът е нужен на демократите, за да бъде лишен Тръмп от многобройните привилегии, полагащи му се като президент. Например, в случай на импийчмънт той няма да може да получава брифинги от разузнаването и да използва полученета информация за борба със завзелия властта по пътя на «цветен» държавен преврат политически противник.

Трето, демократите всъщност се съмняват не толкова в истинската легитимност на Джо «Алцхаймер» Байдън, а в следното: ще може ли той да остане на поста си заради обвиненията в семейна корупция и не по-малко сериозните съмнения на болшинството американци в честността на изборите.

Фигурата на мошенически отстранения от власт президет, който ще продължава да бъде считан за истински лидер на страната за половината американци, е много опасна за демократите.

Затова на тях им е необходимо по какъвто и да е начин да лишат Тръмп от възможността да вземе реванш в бъдеще.

Защото на този етап не е факт, че американците покорно ще се смирят с това, че завинаги им взеха демокрацията, честните избори, независимата съдебна система, свобадата на печата.

Когато шокът премине, а демократите още по-нагледно покажат истинското си лице, може да се случи друго, но на този етап…важи горното.

Да се «доубият» републиканците

Четвърто, демократите искат да доубият Републиканската партия в САЩ, да спечелят от нейната страхливост и съучастието й в антитръмповския държавен преврат чрез презрението си към минимум половината свои привърженици.

По-нататъшното съучастие в политическото ликвидиране на Тръмп и предаването на кумирите на американците за разправа от страна на чудовищата от «Дълбоката държава» по-скоро ще доведе до разкол и маргинализация на републиканците.

Съгласно 14-та поправка на Конституцията (когато им е изгодно демократите си спомнят за закона) гражданите на САЩ нямат правото да заемат граждански или военни постове (в това число да бъдат сенатори или членове на палатата на представителите) в случай на участието им във въоръжен конфликт.

Под тази поправка попадат и тези, които вече се отрекоха от Тръмп и осъдиха «опита за преврат».

Ако демократите успеят да вкарат в този «раздел» сенаторите-републиканци, да ги заставят да подадат оставка, това ще означава извънредни избори за сенат в техните окръзи.

Отчитайки деморализацията и разкола сред републиканците, а също това, че изборите няма да бъдат честни, не е трудно да се досетем, че в резултат демократите ще получат стабилно болшинство.

Все още се страхуват от Тръмп

Пето, опитите на демократите да сплашват Тръмп с импийчмънт са предизвикани от това, че те все още силно се страхуват от него. Опитите целят дори не преди всичко президента, колкото неговите привърженици в армията и силовите структури, за да не може стопанинън на Белия дом преди напускането си да предприеме контрамерки срещу държавния преврат, опирайки се на закона за въстанието и на два свои указа.

Това би било последният коз в ръцете на Тръмп, ако всички други способи да се гарантира спазването на Конституцията на САЩ и законите на Щатите не сработят.

След провала на съдебната система, включително Върховния съд, който отказа фактически да разгледа многобройните доказателства за масови нарушения по време на изборите, предателството на Пенс, да се заложи на законно основание на армията — това единственото, които му остава на Тръмп, ако той има намерение да продължи борбата.

Проклятието на индианския магьосник

Демократите откровено се страхуват, че ще бъдат заловени, а и военните няма да се отнесат към тях твърде нежно.

Затова спикерът на палата на представителите — ярката демократка Нанси Пелоси — се хвърли тези дни към главата на Обединения комитет на началник щабовете Марк Мили да обсъжда «достъпни предпазни мерки, за да не се позволи на откачения президет да започне военни действия, да получи достъп до кодовете за пуска на ядрените ракети или да даде заповед за ядрен удар».

Тя се била, видите ли, разтревожила, че Тръмп щял да използва ядрено оръжие срещу Иран или срещу членовете на Антифа.

Страхувала се уж, че Върховният главнокомандващ на армията ще я използва за въвеждането на конституционен ред вътре в страната и провеждането на честни избори в щатите, където те бяха оспорени и където имаше най-очевадни фалшификации.

Акцентирам върху това, че Пелоси не се хвърли към главата на Пентагона Крис Милер, когото считат за човек на Тръмп. Особено когато подложеният на цензура президент заявява, че «нашата борба…едва сега започва», че «нашите невероятни приключения и дръзновени начинания предстоят».

Не означава ли това, че, позволявайки на демократите да извършат престъпление, получавайки всички нужни доказателства, той подготвя контраудар, за да защити Конституцията, правата и свободите на американците?

Някои най-твърди привърженици на Тръмпи и до днес са уверени в това.

Изплашиха се от индианския магьосник?
Вероято има шеста причина — конспирологична, защото демократите открито предлагат на предателя Пенс да прибегне към 25-та поправка на Конституцията на САЩ за по-скорошно отстраняване на Тръмп от власт под предлог неговата «недееспособност».
CNN, популярна с омразата си към Тръмп, съобщи, че Пенс уж не изключва, че, ако поведението на президента на САЩ «стане още по-малко предсказуемо», ще му се наложи да прибегне към тази поправки и да пристъпки към използването на президентските задължения — т.е. той да стане президент.

Не случайно предлагат на Пенс да си «побръмчи» из Белия дом като президент.

Пелоси и колегите й-заговорници неслучайно се опитват да убедят вицепрезидента, че Тръмп е извършил «подривни действия», «подстрекавал е към метеж», че това е «много опасен човек», който трябва да бъде заменен колкото се може по-бързо.

Причините за това може дори да не са, че те се страхуват, че Тръмп ще прибегне до помощта на армията, вероятността за което понастоящем е крайно малка.

Тогава за какво става дума? 

Казах ви по-горе, че е от сферата на конспирологията.

Индианският вожд Текумзе в миналото вдигнал ръка и проклел всеки президент на САЩ, започвайки от 1840 година с интервал от 20 години.

Под тази категория попадат девет президента, чийто семейства са умрели насилствено или скоропостижно при изпълнение на президентските си задължения.
А друг — Роналд Рейгън — беше тежко ранен и измъкнат от лекарите от оня свят, а последният — Джордж Буш-младши — само по чудо избегнал смъртта по време на терористичен акт в Тбилиси.
Затова, за да избавят «победителя» на изборите през 2020 г. от проклятието (едновременно два пъти числото 20!!!, както отбелязват американските конспиролози) старецът Байдън, който и без това е взел-дал, демократите искат да поставят между проклятието на Текумзе и 78-годишния Сънен Джо вицепрезидента Пенс.
Защото, според американските конспиролози, Байдън няма никакви шансове да избегне проклятието на Текумзе и да напусне жив Белия дом преди изтичане на своите пълномощия, ако не успее да «ликвидира», т.е. да измами проклятието чрез човек, за когото няма да му бъде жал.
Всъщност, май никой в САЩ няма да тъгува за лицемерния светец Пенс.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

Зареждане ...