Политолог: «Не може да бориш властта с нощни шкафчета»

„Даваме си сметка, че сякаш традиционната политика стана скучна. Реалният живот се изнесе в Covid зоната. В този контекст и Народното събрание стана скучна зона. Парламентът изживя целия си мандат в условия на обреченост, но управленското мнозинство остана относително стабилно. 

Но сякаш този парламент не успя да създаде големите стратегически мнозинства за нужните реформи. Опозицията се изнесе като център извън Народното събрание“.

Политолог: "Не може да бориш властта с нощни шкафчета"

Това каза пред БНР политологът Цветанка Андреева.

По думите ѝ основната опозиция на управляващите се вижда в лицето на президента.

„БСП не можа да начертае опорни точки и не успя да излезе от клишето. Не можеш да бориш властта с нощни шкафчета, с нива на язовири, с природни бедствия. БСП слабо тръгва към избори. Така не се печелят избори и не се управлява… 

Речта на ДПС лидера беше доста прецизна — политически съдържателна, с определени управленски акценти, със силна критика към ГЕРБ. Разчетох една ясна заявка, че се виждат в следващото управление и то като гръбнак. ГЕРБ виждат в Covid основния си враг“. 

В предаването „12+3“ Андреева допълни:

„Президентът направи институционална и управленска грешка, излизайки и емоционално съобщавайки датата за изборите, без да има Указ. Започна после да отстъпва и да прави консултации“. 

По думите ѝ политиката е вече много повече шоу, отколкото реални институционални решения.

Интервю на Снежана Иванова с Цветанка Андреева в предаването „12+3“

Коментари:

Зареждане ...