Дариткова: Ако хората бяха послушали Радев, щяхме да имаме политическа криза, освен здравна

Станахме свидетели на редки, но ценни моменти на единство, но и на демонстративно опразване на депутатски банки, заяви председателят на парламента Цвета Караянчева в началото на новия политически сезон. Хората видели както депутати, които са участвали в заседанията от болниците, така и депутати без маска. Парламентарният шеф припомни и бесилката на протестиращите пред Народното събрание. Всички можем да станем жертви на тази бесилка, отчете Цвета Караянчева. Тя отново подчерта внушенията , че изборите ще са нечестни. Това, по думите й, ще подкопа доверието в демокрацията.

Дариткова: Ако хората бяха послушали Радев, щяхме да имаме политическа криза, освен здравна

Здравната криза бе акцент в декларацията на ГЕРБ за старт на политическия сезон. За управляващите цел е опазване здравето на хората и перспективите за бизнеса. ПГ на ГЕРБ е готова да се вслуша във всеки разумен глас, изтъкна тя, а за ГЕРБ съюзник в битката с вируса ще са мнозинството от българските граждани. Ще подпомагане с всички сили българските медици, българските учители, увери Даниела Дариткова. Тя призова депутатите да вземат пример от хората, които са избрали да помагат. ГЕРБ отчетоха жертвите на вируса.

Управляващото мнозинство устоя на натиска на опозицията, каза още Дариткова и благодари на всички депутати, които са останали да работят в законодателния орган. От ГЕРБ припомниха призивите на държавния глава за оставка на кабинета, но герберите остават доволни, че не се поддали на неговите несъстоятелни призиви. В противен случай щяло да има политически криза освен здравна. Иначе ГЕРБ се вслушали в протестите, но видели и неспособността на техните лидери. Протестите ни направиха по-смирени, подчерта Даниела Дариткова.

Темата за датата на изборите била незначителна за управляващата партия. От ГЕРБ отново настояха за изброи възможно най-скоро. Призоваваме президентът Румен Радев да насрочи избори възможно най-скоро, поиска шефката на депутатите от ГЕРБ.

Да съхраним малкото неизгорени мостове, настоя още Дариткова. Партията нямало да възприема опозицията като врагове. Ние ще бъдем отворени за диалог, както сега, така и след парламентарните избори, отчете тя.

Диляна Панайотова, News.bg.

Коментари:

Зареждане ...