Сирийската армия започна мащабна операция на границата с Йордания

12 януари 2021-Нюз Фронт.

Сирийската армия започна мащабна операция в южната провинция Сувейда, по границата с Йордания, след отвличането на няколко мирни жители от терористични групировки, действащи в района, съобщи днес, 12 януари агенция Al-Masdar News.

Сирийската армия започна мащабна операция на границата с Йордания

Илюстрация: almasdarnews.com

 

В хода на мащабната операция правителствените восйки на Сирия обградиха района, който се намира в съседство с йорданската граница. Основната цел на силите на Башар Асад е освобождаването на отвлечените цивилни и неутрализирането на бандите, останали в Сувейд.

Според данни на местни източници на изданието Al-Masdar News, отвличанията на цивилни в тази провинция са станали по магистралата Дамаск-Сувейда.
В миналото с подобни атаки се отбелязваха от терористите от така наречената Свободна сирийска армия (ССА), както и от джихадисткия алианс Хаят Тахрир ал Шам (ХТШ), водеща роля в него играе терористичната група Джебхат Фатах ал Шам, забранена в Русия, бившата Джабхат ал Нусра «), отбелязва изданието.

 

Междувременно руските ВКСА продължават своите разузнавателни полети на пресечната точка на административните граници на провинциите Сувейда, Дейр ез-Зор и Хомс.
Руските самолети проследяват движенията на терористични елементи в този обширен регион на арабската република през последните няколко седмици, особено след като терористичната група Даеш (Ислямска държава, ИД, ИДИЛ — забранена в Русия) предприе поредица от атаки в централна Сирия.

През последните месеци руската авиация увеличи броя на полетите в централна Сирия, след като терористите от ИДИЛ направиха няколко опита да проникнат в провинциите Хама и Хомс. От началото на 2020 година терористите са преместили операциите си от източен Хомс и западен Дейр ез Зор към източна Хама.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...