Сергей Шойгу: Наша основна задача е да поддържаме темпото на преоборудване на армията и флота

12 януари 2020-Нюз Фронт.

Една от основните задачи, стоящи пред Министерството на отбраната на РФ, е да поддържа темпото на преоборудване на армията и флота, както и да засили потенциала на високоточните оръжия. Това обяви днес, 12 януари, ръководителят на военното ведомство Сергей Шойгу по време на селекторно съвещание с ръководния състав на Въоръжените сили на Руската Федерация.

 

Както отбеляза Сергей Шойгу, Върховният Главнокомандващ на въоръжените сили на Руската Федерация президентът Владимир Путин високо оцени постигнатите резултати и определи ключовите задачи за 2021 година

„За да се гарантира сигурността на страната ни и да се поддържа стратегически паритет, е необходимо да се поддържа високо ниво на готовност на ядрената триада и да се развиват нейните компоненти“, напомни министърът на отбраната на Русия.

Сергей Шойгу: Наша основна задача е да поддържаме темпото на преоборудване на армията и флота

Той добави, че е важно да не се губят темповете на преоборудване на армията и флота, да се засили потенциалът на високоточните оръжия, да се изпълнят задачите на държавната отбранителна поръчка своевременно и в пълен обем. Освен това, Сергей Шойгу подчерта, че трябва да се развива военната наука и да се въведат нови методи за използване на войските.

В този случай е необходимо да се изхожда от прогнозите за характера на въоръжените конфликти и локалните войни, както и перспективите за появата на оръжия от чужди армии, базирани на нови физически принципи.

В края на декември 2020 година президентът на Русия Владимир Путин констатира, че руската армия и руската ядрена триада са достигнали ниво, което да гарантира сигурността на страната.

В същото време той подчерта, че е абсолютно неприемливо да се стои на едно място. Владимир Путин постави задача: до 2021 година трябва да се достигне ниво на съвременост от 88,3% по отношение на силите за ядрено възпиране, а през 2024 година по отношение на силите с общо предназначение трябва да се достигне нивото от 75,9%.

 

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...