САЩ отново съзряха «ръката на Кремъл»: Наложиха санкции на медии от Украйна за дискредитирето на Байдън

САЩ наложиха икономически санкции на три украински медии за публикуване уж на фалшиви новини и на седем физически лица, в това число четирима украинци, обвинени, че са помагали на адвоката на Тръмп Руди Джулиани да дискредитира Джо Байдън, предаде БТА.

САЩ отново съзряха "ръката на Кремъл": Наложиха санкции на медии от Украйна за дискредитирето на Байдън

На смиката: Байдън с баптистът Турчинов, секретар на Съвета за национална сигурност на Украйна.

Тези физически и юридически лица са част от свързана с Русия чуждестранна лобистка група», близка до украинския депутат Андрей Деркач, заяви американското финансово министерство, цитирано от агенция Франс прес.

„Руските дезинформационни кампании срещу американски граждани са заплаха за нашата демокрация», се казва още в изявлението.

Самият Деркач вече беше санкциониран през септември от САЩ, които го смятат за руски агент. В края на 2019 г. той се срещна с Джулиани, който искаше информация в подкрепа на твърдения за свързана с Украйна корупционна дейност на Джо Байдън и сина му Хънтър.

През май т.г. пък Деркач публикува записи от телефонни разговори от 2016 г. между Байдън, който тогава беше вицепрезидент на САЩ, и тогавашния украински президент Петро Порошенко, като твърдеше, че те доказват тази корупция.

Санкционирани са трима бивши членове на украинското правителство — Константин Кулик, Олександър Онишченко и Андрий Телиженко и украинският депутат Олександър Дубински.

Санкционирани са и трима близки сътрудници на Деркач, които са помагали за разпространението на уж фалшиви новини.

По-рано съобщихме: Баптистът Турчинов: «Ще набутам всички инакомислещи в стадион, както Пиночет направи в Чили…»

САЩ отново съзряха "ръката на Кремъл": Наложиха санкции на медии от Украйна за дискредитирето на Байдън

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Александър Турчинов апелира за радикална борба с инакомислещите вътре в страната, той намекна на това, което се случи в Чили след идването на власт на военната хунта начело с Аугусто Пиночет.

«Знаете ли, с огромно удоволствие бих натикал всички тях в един стадион и бих го затворил за ремонт за 20 години… «, — заяви той, отговаряйки на въпроса на изданието Censor.net (обявено от РФ за екстремистко) относно следното: как вижда бъдещето за «сепаратистите».

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

Зареждане ...