Намерени са доказателства за вината на Киев в катастрофата на Boeing MH17

12 януари 2021-Нюз Фронт.

Ситуацията около катастрофата на малайзийския Boeing става все по-интересна. Холандското следствие не успя да докаже участието на руската страна в катастрофата, но има много основания да обвини Украйна.

Техническият експерт Юрий Антипов сравни показанията на очевидец на самолетната катастрофа, бивш миньор от Донецк Лев Булатов, и публикуваните записи на преговорите на украинския пилот-изтребител, придружаващ MH17.

Намерени са доказателства за вината на Киев в катастрофата на Boeing MH17

Антипов отбеляза, че изявлението на Булатов потвърждава, че руският «Бук» не е замесен в трагедията. Бившият миньор от своя страна твърди, че малайзийският „Боинг“ и щурмовикът на украинските военновъздушни сили са изчезнали едновременно зад облаците и именно тогава се е случила трагедия.
И свидетелят успява да види това спомощта на оптика. Той дори предполага, че е могъл да види номера, но тогава не се е замислил.

„Лев Булатов упорито повтаря няколко пъти в интервюто си, че е чул три взрива в небето … Самият факт, че е чул три взрива в небето зад облаците напълно отхвърля версията с„ Бук-а “. В крайна сметка Букът се взривява веднъж, а не три пъти подред ”, пише Антипов.

Според техническия специалист идентична картина се получава при оценката на преговорите между пилота на ВВС Украйна и ръководството на земята.

Предполага се, че по време на трагедията е имало още един „малък“ самолет и това може да е бил именно украинският щурмов самолет Су-25.

„Пилотът съобщи, че е видял„ малкия “да се издига вдясно от своя изтребител.
Булатов твърди, че атакуващият самолет е излетял в облаците, намирайки се вдясно от MH17. Всичко пасва “, подчерта специалистът.

Юрий Антипов предположи, че Боингът е взривен с помощта на радиосигнали. Той провел анализ на записа на разговора между пилота и ръководителя на полета. И на записа отчетливо се чиуват три високочестотни сигнала.

 

Всичко това може да потвърди информацията, че Киев е причастен към катастрофата на малайзийския самолет. Украинските власти са планирали тази операция, с цел да обвинят Русия, но не им се получава да я извършат „чисто“. Възможно е, укранските военни да са свалили боинга случайно, или по дадена заповед, но и в двата случая след катастрофата е поставена задача да се обвини Русия.

 

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...