Европейският съюз нанесе сериозен удар на САЩ

Руският сенатор Алексей Пушков сподели в Twitter за сериозния удар върху политиката на САЩ от страна на Европейския съюз.

Европейският съюз нанесе сериозен удар на САЩ

«Отказът на ЕС да признае Гуайдо за ръководител на Венецуела е сериозен удар по политиката на САЩ и техния курс за «смяна на режима», написа Пушков.

Парламентаристът също изрази мнение, че подобно решение на Европейския съюз е признание за собствената му погрешна политика.

Освен това Пушков нарече инцидента голяма победа за венецуелския президент Николас Мадуро. Във Венецуела в началото на 2019 г. започнаха масови протести срещу президента Николас Мадуро малко след като той положи клетва. Хуан Гуайдо, ръководител на контролираното от опозицията Национално събрание (Национална асамблея), се обяви незаконно за временен държавен глава. Редица западни държави, начело със САЩ, обявиха признаването на Гуайдо. На свой ред Мадуро нарече главата на парламента марионетка на Вашингтон. Русия, Китай, Турция и редица други страни подкрепиха Мадуро като легитимен президент.

По-рано Ройтерс съобщи, позовавайки се на представители на 27-те държави-членки на ЕС, че Европейският съюз вече не може юридически да признае лидера на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо за «легитимен глава на Венецуела», след като той загуби поста си на глава на парламента.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

Зареждане ...