CNBC: Лондон опустя заради пандемията, младите британци се изнасят извън града

Строгите карантинни мерки, въведени в британската столица като част от борбата срещу пандемията на коронавируса, принуждават все повече британци да мислят за напускане на Лондон и търсене на жилища извън града, съобщава CNBC, цитирайки скорошно проучване на PwC. Според компанията, поради подобни тенденции, населението на Лондон тази година може да намалее за първи път от 30 години.

CNBC: Лондон опустя заради пандемията, младите британци се изнасят извън града

«Коронавирусът коренно промени начина, по който гледаме на големите градове», заяви проучването на PwC, цитирано от CNBC.

„Жителите на такива градове сега преосмислят начина си на живот в светлината на пандемията и започват да преоценяват значението на просторните жилища, зелените площи и междуличностните връзки в локалната общност.“

„Тъй като трябваше да изчакам локдауна в малък лондонски апартамент, в който друг човек живееше с мен, и той като мен е работещ във финансите, трябваше да работя дълги часове в помещение, в която нямаше достатъчно място, а това беше много, много трудно“, — призна финанасов консултант в телефонно интервю за американския телевизионен канал.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

 

Коментари:

Зареждане ...