Безпилотникът «Охотник» нанесе бомбен удар по време на изпитания

12 януари 2021-Нюз Фронт.

Руският тежък ударен безпилотен самолет С-70 «Охотник» бомбардира наземна цел на полигона Ашулук в рамките на летателни изпитания, съобщи източник от отбранително- промишления комплекс за РИА Новости
Според информацията на източника «Охотник» е хвърлял неуправляеми въздушни бомби с калибър 500 кг от вътрефрюзеляжния отсек.

Целта беше поразена висока точност “, отбеляза източникът на агенцията.

Безпилотникът "Охотник" нанесе бомбен удар по време на изпитания

Той не посочи датата, на която е проведено бомбомятането, но отбеляза, че това не са първите тестове за унищожаване на наземни цели.

Източникът подчерта, че „най-новата система за наблюдение и навигация, инсталирана на «Охотник», дава възможност да се използват свободно падащи боеприпаси с точност, близка до тази на високоточните управляеми оръжия“.

«Охотник», според данните на източника, е способен в автономен
режим да поразява наземни стационарни и ограничено подвижни цели с предварително известни координати, включително при получаване на външно обозначение във въздуха.

Ударният безпилотен летателен апарат «Охотник» е разработен в конструкторското бюро «Сухой». Според открити източници той има дължина 14 метра, размах на крилата 19 метра и излетно тегло 20 тона. Максималната скорост на «Охотник» достига хиляди километри в час. Дронът е направен по схемата «летящо крило» с използване на материали, които намаляват радарния подпис.
Първият полет на «Охотник», както съобщиха от Министерството на отбраната на Русия, се състоя на 3 август 2019 г.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...