Великобритания прогнозира шест месеца хаос в пристанищата на Ламанша

През следващите няколко седмици Великобритания ще се сблъска с прекъсвания в работата на пристанищата на Ламанша във връзка с влизането в сила след края на преходния период за Brexit на новите правила за митническо оформяне на стоките, пише The Independent, позовавайки се на думите на члена на британския кабинет Майкъл Гоув. В същото време Организацията на британските превозвачи предупреди, че хаосът в пристанищата може да продължи около шест месеца.

Великобритания прогнозира шест месеца хаос в пристанищата на Ламанша

Британското правителство предупреди за възможни прекъсвания в експлоатацията на пристанищата на Ламанша през следващите седмици на фона на появата на бюрократичните процедури след Брекзита, който вече създава проблеми за превоза на стоки между Великобритания и ЕС, пише The Independent.

Както отбелязва изданието, досега опашките в пристанищата на пролива са били избягвани поради «необичайно ниския трафик». В момента това е само 40% от обичайния обем по това време на годината поради притесненията от страна на компаниите относно новите правила за митническо оформяне на стоките.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

Зареждане ...