В центъра на вниманието Карабах- Никол Пашинян на посещение в Кремъл

11 януари 2021-Нюз Фронт.

Тристранни преговори между президента на Руската Федерация, президента на Република Азербайджан Илхам Алиев и министър-председателя на Република Армения Никол Пашинян се проведоха в Кремъл по инициатива на Владимир Путин.

Премиерът на Република Армения Никол Пашинян се среща с президента на Руската Федерация Владимир Путин. Както съобщава изданието Armenpress, прес-секретарят на министър-председателя на Армения Мане Геворгян съобщава на страницата си във Facebook.

В центъра на вниманието Карабах- Никол Пашинян на посещение в Кремъл

Премиерът на Армения Никол Пашинян е на работно посещение в Москва днес.
На 11 януари той се срещна с руския президент Владимир Путин и азербайджанския президент Илхам Алиев, след което беше прието съвместно изявление.

„Много се радвам, че в резултат на тези преговори имаме поне някакъв резултат и това е важно.
Прилагането на нашите споразумения може сериозно да промени икономическия облик на нашия регион и да увеличи инвестиционната привлекателност “, каза Никол Пашинян по време на среща с президента на Русия Владимир Путин.

Те обсъдиха напредъка в изпълнението на Декларацията на лидерите на Азербайджан, Армения и Русия относно Нагорни Карабах от 9 ноември 2020 година, по-нататъшни стъпки за разрешаване на съществуващите проблеми в региона, въпроси за оказване на помощ на жителите на райони, засегнати от военните действия, както и деблокиране и развитие на търговията, икономиката и транспортните връзки.

 

Продължаваме да следим темата. Очаквайте подробности в развитие.

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...