Гръцките комунисти: Сами трябва да си набавим ваксините, нямаме доверие на фалшивия ЕС

Опозиционни депутати в южната ни съседка настояват Атина да пренебрегне европейската квота на разпределение на Covid ваксини и да се снабди с продуктите от други източници. Гръцката опозиция критикува и Европейския съюз, и правителството на Мицотакис заради разпределението на ваксините.

Гръцките комунисти: Сами трябва да си набавим ваксините, нямаме доверие на фалшивия ЕС

Основната гръцка опозиционна партия СИРИЗА настоява премиерът Мицотакис да влезе в преговори с фирмите производители на Covid ваксини, за да се осигурят достатъчно бройки за масовото имунизиране на населението.

«Няма време нито за губене, нито за лъжи», се казва в съобщение от централата на СИРИЗА, откъдето настояват Мицотакис да последва примера на Кипър и да се търсят спешни доставки на ваксина.

Гръцкият евродепутат Левтерис Алаванос заяви пред държавната телевизия НЕТ, че част от европейските страни сами си осигуряват допълнителни количества ваксини, което трябва да направи и Гърция.

Лидерът на комунистическата партия Димитрис Коцумбас обвини Европейския съюз в липса на стратегия, като заяви:

«Нямаме доверие нито на правителството, нито на «фалшивото единство» в Европейския съюз“.

От социалистическата партия искат пълна проверка на договорите на Европейския съюз с фармацевтичните компании, а депутатите от партията «Мера 25» публикуваха съобщение, в което посочват за «престъпна безотговорност на правителството на Мицотакис».

БНР

Коментари:

Зареждане ...