Руските военни ликвидираха терористите, нападнали поста им в Северна Сирия

4 януари 2021-Нюз Фронт.

В навечерието на Нова година, 1 януари 2021 година, наблюдателен пункт на руската военна полиция в населеният пункт Тал-ел-Саман (Тел Самаан), намиращ се в сирийската провинция Ракка, беше нападнат от група терористи с неизвестен произход. В атаката са участвали шестима джихадисти, съобщи кюрдският интернет издание Xeber24.

Руските военни ликвидираха терористите, нападнали поста им в Северна Сирия

Изначално терорист-смъртник взриви миниран автомобил пред «опорника», след което 5 от неговите колеги се опитаха да влязат на територията на руското военно съоръжение.
В резултат на последвалата битка всички терористи бяха елиминирани. Сред руските военни няма пострадали и по обекта не са нанесени сериозни щети.

Съгласно информация в арабските медии, известно време след инцидента терористичната група «Хурас ал Дин» (организация, забранена в Русия) е поела отговорност за нападението срещу военния обект на РФ.
Експертната общност обаче има разумно недоверие към тази информация, тъй като тази незаконна въоръжена група се намира на територията на Идлиб и не е представена в източната и северната част на Сирия.

Според интернет потребители вероятно е след известно време ИДИЛ (организация, забранена в Русия) да поеме отговорността за горепосочената терористична атака. Така или иначе изглежда по-логично. Ако това не се случи, тогава е необходимо да се разбере как ислямистите «Хурас ал-Дин» (Стражи на религията) могат да попаднат в описаната област и на кого разчитат там, за да извършват дейността си.

 

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. ОЧаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...