Русия обяви за персона нон грата български дипломат в отговор на провокацията диктувана от американски структури

28 декември 2020-Нюз Фронт.

Каквото повикало, такова се обадило…разбира се, че е крайно неприятно и обидно за всеки истински българин, разбирането, че днес родната ни България изпълнява западни указания, които много често са не просто в разрез с националните ни интереси, но и носят последствия, от които може само да ни е срам. България няколко пъти беше използвана в новия европейски тренд- да се експулсират руски дипломати с обвинения в шпионаж. Западноевропейската «шпиономания» е поредния инструмент в ръцете на Запада и се използва в различни държави по поръчка на структурите на Вашингтон и НАТО. Русия е наясно със ситуацията, но за разлика от нас, тя защитава суверенитета си и действа изхождайки от националните си интереси и в съответствие с каноните в международните отношения.

Следователно, това, че днес Русия обяви български дипломат за персона нон-грата, след като страната ни беше използвана да обяви руски дипломати за шпиони, е напълно оправдано действие.

 

 

Русия обяви за персона нон грата български дипломат в отговор на провокацията диктувана от американски структури

 

Министерството на вътрешните работи на Русия връчи на българския посланик в Москва нота, с която обявява помощник-военния аташе в посолството подполковник Митко Борисов за персона нон грата в отговор на експулсирането на руския дипломат от София.

«Тази стъпка беше предприета от руската страна в отговор на необоснованото решение на България да експулсира от страната през декември тази година военния, въздушен и морски аташе в руското посолство в София,« се посочва на сайта на Външно министерство Русия.

Митко Борисов трябва да напусне територията на Русия в рамките на 72 часа, се казва още  в съобщението.

 

Е, действително срам за нас, предновогодишно напомняне, че ако продължаваме сляпо да участваме в мръсните и бездарно режисирани антируски сценарии на Запада, последствията ще са за нас, и е непростително да не правим изводи в такива сложни геополитически реалности.

 

На 18 декември българското външно министерство обяви експулсирането на руския дипломат по обвинение в шпионаж ( това, че информацията беше публикувана на сайта на нашето министерство, не значи, че това е наше решение или извод, а просто инструкция от структурите на Вашингтон, които активно се разпореждат в нашите институции и от наше име)
Според българската прокуратура ( пак, прочете си предходното изречение) руският дипломат е заподозрян в събирането на информация и сведения за американския военен персонал, който присъства на ученията.

 

Русия обяви за персона нон грата български дипломат в отговор на провокацията диктувана от американски структури

През октомври Русия изгони двама български дипломати в отговор на съобщението на София за двама служители на руската търговска мисия, които по същата схема бяха обявени от нас за persona non grata. Но по поръчка на посолството на САЩ…но това само ние с вас си го знаем. В новините звучи просто «България изгони руски дипломати обвинени в шпионаж…Русия и върна жестта

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...