«Изделие 30» на изстребителя Су-57 принуди експертите от САЩ да заговорят за «революция»

Американски експерти посочиха пробивния характер на иновациите, които се подготвят за въвеждане в руския изтребител от пето поколение.

"Изделие 30" на изстребителя Су-57 принуди експертите от САЩ да заговорят за "революция"

Фактът, че от началото на серийното производство на руския обещаващ изтребител от пето поколение Су-57 в Руската федерация не е спряла работата по подобряване на неговите характеристики, привлича чуждестранни експерти. Това се потвърждава от превода на статията от американското военно списание Military Watch.

Анализаторите на американското издание отбелязват революционния характер на промените, които предстоят в близко бъдеще за Су-57. Новият мощен самолетен двигател под наименованието «Продукт 30», който се планира да бъде инсталиран скоро на руския изтребител от пето поколение, служи като първата причина американските експерти да започнат откровен разговор за «революцията» в руската авиационна индустрия.

"Изделие 30" на изстребителя Су-57 принуди експертите от САЩ да заговорят за "революция"

„Пример е работата по новите двигатели „Продукт 30“ и създаването на малка по размер хиперзвукова ракета“, се казва в изданието по този повод.

В същото време анализаторите отбелязват, че Руската федерация се фокусира върху постигането на свръхманевреност на Су-57:

„Такива революционни технологии са създадени специално за увеличаване на маневреността на новия изтребител“.

Тази цел обаче се постига не само чрез използването на „Продукт 30“ и съвременните леки композитни материали, но и чрез разработването на уникални технологии, които ще позволят на пилотите на руските аерокосмически сили лесно да издържат на прекомерните претоварвания, в резултат на което Су-57 ще може да извършва маневри, които сега са недостъпни за всички останали пилотирани самолети.

„Това ноу-хау ще позволи на пилотите да издържат на натоварване, надвишаващо максималната граница от 9g“, твърдят авторите.

В същото време чуждестранни експерти обясняват, че в Руската федерация работят по създаването на дихателна система, в която като носител на кислород се използва течност.

„Потенциалът на тази технология е значителен и може да позволи на пилотираните самолети да се конкурират с безпилотните летателни апарати по време на полет“, обобщава ситуацията изданието.

По-рано американски експерти отбелязаха уникалността на характеристиките на бистатичната радарна система «Струна-1» на Руската федерация, способна да открие стелт самолетите F-35.

Петя Паликрушева

 

Коментари:

comments powered by HyperComments