Сергей Шойгу: Над 30 хиляди жители вече са се завърнали в Степанакерт

4 декември 2020-Нюз Фронт.

Руските миротворци правят всичко възможно, за да запазят мира в Карабах, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

Въвеждането на миротворци в зоната на конфликта позволи нормализиране на ситуацията в региона.Руският военен персонал почиства района и пътищата от взривни предмети.

 

Сергей Шойгу: Над 30 хиляди жители вече са се завърнали в Степанакерт

Военнослужещите от Международния център за противоминна дейност към руското министерство на отбраната продължават работа по инженерно разузнаване и разминиране в зоната на отговорност на руските мироопазващи сили в Нагорни Карабах.

В течение на деня руските миротворци проведоха разчистване на взривоопасни предмети на голяма площ в южните покрайнини на столицата Нагорни Карабах Степанакерт. По време на инженерното проучване на района бяха открити 10 касетъчни боеприпаса.

В Карабах е разположен медицински отряд на Източния военен окръг, оборудван със съвременно оборудване и оперативни звена.
Продължава размяната на телата на загиналите между Армения и Азербайджан .
Установено е взаимодействие с ръководството на Карабах, представители на МКЧК и Службата на върховния комисар на ООН за бежанците.

Продължаваме да следим обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...