Американските здравни работници ще останат без ваксина в разгара на пандемията — приоритет е даден на длъжностните лица

4 декември 2020-Нюз Фронт.

Първата партида ваксина срещу коронавирус в САЩ няма да достигне до онези, които се борят с пандемията на първа линия.

Местните здравни отдели във всички щати се подготвят да получат първите пратки с ваксината, разработена от Pfizer, съобщава агенция Ройтерс.
Въпреки че, Управлението по санитарен надзор по качество на хранителни продукти и медикаменти на САЩ, все още не е одобрило препарата , се очаква да разпредели 3,2 милиона дози от ваксината в цялата страна до средата на декември.

Американските здравни работници ще останат без ваксина в разгара на пандемията - приоритет е даден на длъжностните лица
Това не е достатъчно, за да се осигурят 21 милиона американски медицински работници. Но пък властите на САЩ, не са мислили и не са разглеждали подобен сценарий.

Преди всичко длъжностните лица, и различни чиновници ще са тези, които ще имат достъп до ваксината първи.
По този начин служителите на пет министерства, включително Пентагона, имат приоритет при получаването на ваксини.

„Сега и в обозримо бъдеще търсенето на ваксини значително ще надхвърли предлагането дори за най-приоритетните групи, които са определени“-, каза Джош Мишо, заместник- директор на Kaiser по глобалната здравна политика.

В Русия също тече подготовка за масова ваксинация. Руското лекарство «Sputnik V» стана първото по рода си и вече доказа своята ефективност в хода на тестовете. РПрезидентът на Русия Владимир Путин заяви по-рано, че ваксината ще е налична вече следващата седмица. Той подчерта, че ваксинацията ще започне с „първите две рискови групи — лекари и учители.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...