The New Yorker: Путин е гений

Тръмп нанесе на институциите в САЩ и на фундаменталните принципи на демокрацията такъв разрушителен ущърб, какъвто Путин и цялата негова агентура не можеше да си представи. Умишлено или не, но това е истинският резултат от «руския сговор», иронизира читателят на The New Yorker.

Превод от The New Yorker:

The New Yorker: Путин е гений

В своя коментар за настоящата ситуация Дейвид Ремник твърди, че намесата на Путин в изборите през 2016 г. е била продиктувана от желанието на руския лидер да го оставят «на мира, за да може Америка да не се намесва в украинските дела, а НАТО да не се разпорежда в Прибалтика, Източна и Централна Европа».

Освен това, Путин уж бил искал САЩ «да потънат във вътрешни безредици».

Ако Путин не е роднина на Григорий Распутин и не е наследил от лудия монарх пророчески спсобности, то е малковероятно той да е избрал Тръмп, защото би предвидил вътрешните сътресения, които Доналд би донесъл на страната и света.

От своя кремълски кабинет Путин по-скоро би заключил, че Тръмп е клоун, който няма дългосрочна стратегия и когото не си струва да бъде мамен на геополитическата арена.

И все пак съм съгласен, че в края на краищата Путин е гений.

Тръмп нанесе на институциите на САЩ и на фундаменталните приципи на демокрацията такъв разрушителен ущърб, какъвто руската агентура дори не можеше да си представи.

Умишлено или не, но това е истинският резултат от «руския сговор».

Автор: Лари Деблингер

Петя Паликрушева, превод и редакция

Източник: https://www.newyorker.com/magazine/2020/12/07/letters-from-the-december-7-2020-issue

Коментари:

Зареждане ...