Sohu: Ако «Доналд Кук» не бе отстъпил в Черно море, той нямаше да се върне в САЩ цял и невредим»

Китайското издание оценява срещата между САЩ и Русия в Черно море. То предупреждава, че САЩ трябва да бъдат по-внимателни. Русия знае на какво са способни американците. Без да крие възхищението си, авторът разказва как руските кораби са «изплашили» американския миноносец.

Превод от Sohu (Китай):

Sohu: Ако "Доналд Кук" не бе отстъпил в Черно море, той нямаше да се върне в САЩ цял и невредим"

Ако погледнете ситуацията в света, скритата и явна борба между Русия и САЩ отдавна е добре позната. Съединените щати са „общопризната“ суперсила и следователно, преди да направят каквото и да било, те заявяват публично намерението си.

Това е утвърдена американска практика и наскоро САЩ отново напомниха на всички за своето съществуване. Всички знаят, че американците винаги се опитват да вземат всичко под свой контрол и тази година, когато вътрешните вълнения и външната агресия се засилиха, това състояние на нещата само влоши объркването в страната…

Наскоро САЩ изпратиха любимите си военни кораби до чувствителните акватории, за да прегледат и оценят руската военна стратегия. Трябва да се каже, че през последните 30 години САЩ наистина осъзнаха напълно своята „стара специалност“. Както знаете, онзи ден изпратиха кораба си направо до Черно море! Този път корабът се оказа ракетоносецът „Доналд Кук“, чиято задача беше да наблюдава военното присъствие на Русия.

На 23 ноември ракетният миноносец на американския флот USS Donald Cook влезе в Босфора със страховит вид, а оттам навлезе в Черно море.

Като втората най-мощна държава в света, Русия винаги ще представлява огромна заплаха за Америка. Ракетният миноносец «Доналд Кук» може да бъде оборудван с два комплекта ракети-носители Aegis, а също така да носи 56 крилати ракети Tomahawk с ядрени бойни глави.

Всъщност американският ракетен миноносец „Доналд Кук“ за пръв път влезе в Черно море още през януари 2019 г., защото САЩ винаги са се страхували много от „укрепването“ на Русия в Черно море, където се разполага нейният Черноморски флот.

На 27 януари 2019 г. Русия извърши цялостна „модернизация“ на Черноморския флот, за да укрепи ударната му сила.

Тя увеличи Черноморския флот с най-новия си миночистач от проекта 12700. Съединените щати се страхуват най-вече от укрепването на руската военна мощ, а флотът е основната ударна сила на страната. По този начин, за да ограничат развитието на руския флот, САЩ „постоянно“ въвеждат кораби в „чувствителните“ води.

Очевидно е, че през 21-ви век навикът на Съединените щати да извършват безнаказани безчинства непрекъснато бива критикуван.

Този път американците дори не успяха да влязат в акваторията, а руските военни кораби вече бяха на път към „Доналд Кук“, принуждавайки американците да се изплащат от толкова голямо количество свирепи кораби!

Виждайки, че обстановката е неблагоприятна, САЩ се наложи послушно да отстъпят.

Ако американците не бяха отстъпили, то, спомняйки си за руския характер, «Доналд Кук» не би могъл да се върне у дома цял и невредим!

Петя Паликрушева

Източник: https://www.sohu.com/a/435175328_100194368?scm=1002.3e003b.1bb01f5.PC_24H_ARTICLE&_f=index_betapagehotnews_3&spm=smpc.content.tw.3.1606723934766tmQwuok

Коментари:

Зареждане ...