Повече от 1,4 хиляди бежанци се завърнаха от Армения в Нагорни Карабах за денонощие

2 декември 2020-Нюз Фронт.

Над 1,4 хиляди бежанци се завърнаха в домовете си от Ереван в Нагорни Карабах за денонощие. Както съобщава Armenpress с позоваване на ТАСС, това се посочва в съобщението на Министерството на отбраната на Руската Федерация, разпространено в сряда.

«Днес 1479 души бяха доставени с автобуси от Ереван до Степанакерт. Движението на автобуси се извършваше при съпровождението на патрули от руския миротворчески контингент и военна полиция», се посочва в съобщението.

Руският контингент от мироопазващи сили продължава денонощно наблюдение на ситуацията по територията на Нагорни Карабах.

Повече от 1,4 хиляди бежанци се завърнаха от Армения в Нагорни Карабах за денонощие

За получаване на обективни данни за обстановката на всички наблюдателни пунктове са инсталирани и функционират мобилни комплекси за видеотраслиране и комплекти ЗВКС. Обстановката се следи и с помощта на БЛА «Орлан-10»

Руските миротворци осигуряват безопасното връщане на гражданите в местата им на постоянно пребиваване, предоставят хуманитарна помощ и възстановяват гражданската инфраструктура.

Днес образователният процес е подновен в училище № 8 в град Степанакерт.
Повече от 400 студенти пристъпиха към обучението си. Училището е възстановено с помощта на руски миротворци. Ремонтирани са сградата и вътрешните помещения, възстановено е електроснабдяването и топлоснабдяването, сменени са прозорците с двоен стъклопакет.

Мирните жители продължават да се връщат в Нагорни Карабах от територията на Армения. През деня се завърнаха още 1168 души. Повече от 27 хиляди бежанци вече са се завърнали в местата си на предишно пребиваване със съдействието на руските миротворци.

Както беше отбелязано във военното ведомство, повече от 28 хиляди бежанци са се завърнали в Нагорни Карабах.

Продължаваме да следим развитието на ситуацията и да ви информираме. Очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...