Байдън още не е станал президент, а «зеленият» му план вече е отписан

1 декември 2020-Нюз Фронт.

Едно от ключовите предизборни обещания на Джо Байдън вече е признато за неизпълнимо, тъй като 78-годишният демократ ще стане изключително слаб президент, ако поеме Белия дом.

Много от избирателите на Байдън виждаха в него, човекът, който ще се занимава с въпросите свързани с изменението на климата.
Самият той обеща да прекрати многомилиардни субсидии за компании занимаващи се с добива на изкопаеми горива. Байдън твърдеше, че ще използва парите в подкрепа на амбициозния си климатичен план.

Байдън още не е станал президент, а "зеленият" му план вече е отписан
Наистина, дори сега такава перспектива изглежда съмнителна, пише Ройтерс. Той просто не може да бъде приет през разделеният конгрес.

„Тя ( тази инициатива- бел.ред)е мъртва при пристигането си в Сената“, коментира инициативата на Байдън, експертът по околната среда и енергетиката Гилбърт Меткалф, работещ в Министерството на финансите по времето на Барак Обама.

 

Байдън наистина би могъл да отмени решението на Доналд Тръмп, което разхлаби стандартите за емисии на парникови газове. Реформата на данъчните облекчения ще изисква решение на Конгреса, където демократите просто няма да имат достатъчно гласове. Освен това не бива да се разчита на сенаторите-демократи от тези щати, където се добиват изкопаеми горива.

Ройтерс припомня, че Обама искаше да се откаже от данъчните облекчения за изкопаемите горива. Но дори и с огромното демократично мнозинство в Сената, Обама не успя да откаже субсидиите за първите шест години на поста.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...