Захарова разкърти Германия: «Това е зависима държава»

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Германия е напълно зависима от САЩ по отношение на сигурността. Това написа тя в своя Facebook.

Захарова разкърти Германия: "Това е зависима държава"

„Германия все още се намира, не съм сигурна дали е в добро, но със сигурност е в много интересно положение — „зависима държава в сферата на сигурността“, пише Захарова.

Захарова отбеляза, че един от най-големите американски чуждестранни контингенти се намира в Германия.

«Съвсем наскоро Германия изрази недоволство от плановете на САЩ за преместване на част от американските войски в други държави», пише тя.

Освен това американските ядрени оръжия са разположени в Германия.

„Когато силата е там, но не е ваша, вие не можете да я контролирате, но нямате право да се разпореждате с нея и в същото време се страхувате да я загубите — това е знак за зависимост“, каза Захарова.

Германският министър на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер заяви по-рано, че заплахата от руска страна е станала по-изразена, съответно НАТО трябва да засили отбранителните си способности и да говори от позиция на силата.

„Факт е, че руската страна направи значителни инвестиции в модернизацията на своите въоръжени сили, че разполага с нови видове оръжия, че заплахата стана по-изразена“, каза Крамп-Каренбауер по време на речта си в Бундестага.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...