Турция настоява убийците на иранския ядрен физик да бъдат наказани


Турция настоява да се намерят и изправят пред съда отговорните за убийството на ядрения физик от Иран Мохсен Фахризаде. Това съобщи «Интерфакс», цитирайки изявлението на външното министерство на страната.

Турция настоява убийците на иранския ядрен физик да бъдат наказани

„Осъждаме това ужасно убийство и изразяваме съболезнования на иранското правителство и близките на жертвата“, се казва в изявлението.

Външното министерство на Турция подчерта, че всички отговорни за убийството трябва да бъдат намерени и изправени пред съда.

По-рано съветникът на върховния лидер на Иран Хосейн Дехган заяви, че Техеран ще отговори на убийството на ядрения физик, ръководител на Организацията за изследвания и иновации към Министерството на отбраната Мохсен Фахризаде, съобщава Mehr.

Техеран обеща да отмъсти на убийците на иранския ядрен физик

«Ще се стоварим с мълния върху убийците на мъченика», каза Дехган.

По-рано се съобщи, че в резултат на покушение около Техеран е бил убит ядреният физик, ръководител на организацията за иследване и иновации към Министерството на отбраната на Иран Мохсен Фахризаде, който се предполага, че е бил един от разработчиците на военната ядрена програма на страната до разпускането й през 2000-те години.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...