Пушков: Убийството на иранския ядрен физик няма да доведе до война

Руският сенатор Алексей Пушков изрази мнение, че смъртта на иранския ядрен учен Мохсен Фахризаде няма да доведе до въоръжен конфликт. Това написа той в своя Twitter.

Пушков: Убийството на иранския ядрен физик няма да доведе до война

„Техеран е заинтересован от връщането на САЩ към споразумението за ядрената програма на Иран. Ясно е, че покушението е имало за цел да повиши напрежението и да наруши подобен сценарий. Иран няма да даде повод за война: точно това очакват враговете му“, пише Пушков.

По-рано съветникът на върховния лидер на Иран Хосейн Дехган заяви, че Техеран ще отговори на убийството на ядрения физик, ръководител на Организацията за изследвания и иновации към Министерството на отбраната Мохсен Фахризаде, съобщава Mehr.

Техеран обеща да отмъсти на убийците на иранския ядрен физик

«Ще се стоварим с мълния върху убийците на мъченика», каза Дехган.

По-рано се съобщи, че в резултат на покушение около Техеран е бил убит ядреният физик, ръководител на организацията за иследване и иновации към Министерството на отбраната на Иран Мохсен Фахризаде, който се предполага, че е бил един от разработчиците на военната ядрена програма на страната до разпускането й през 2000-те години.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...