Иранските «Ал Кудс» ще отмъстят за убийството на ядрения учен

Командирът на иранското спецподразделение «Ал Кудс» от Корпуса на стражите на Ислямската революция Исмаил Каани заяви, че силите на подраздлението ще се обединят с другите «защитници на Иран», за да отмъстят за убийството на ядрения учен Мохсен Фохризаде.

Иранските "Ал Кудс" ще отмъстят за убийството на ядрения учен

Както съобщава Tasnim, Каани «отдаде почит» на починалия учен за борбата му с «научните монополисти на хегемонистичната система».

На 27 ноември близо до Техеран беше атакуван ядреният учен Мохсен Фахризаде, който беше ръководител на изследователския център към иранското министерство на отбраната. В резултат на нараняванията си мъжът почина.

Според иранското външно министерство в убийството се проследява следа от Израел.

По-рано съобщихме, че съветникът на върховния лидер на Иран Хосейн Дехган заяви, че Техеран ще отговори на убийството на ядрения физик, ръководител на Организацията за изследвания и иновации към Министерството на отбраната Мохсен Фахризаде, съобщава Mehr.

Техеран обеща да отмъсти на убийците на иранския ядрен физик

«Ще се стоварим с мълния върху убийците на мъченика», каза Дехган.

По-рано се съобщи, че в резултат на покушение около Техеран е бил убит ядреният физик, ръководител на организацията за иследване и иновации към Министерството на отбраната на Иран Мохсен Фахризаде, който се предполага, че е бил един от разработчиците на военната ядрена програма на страната до разпускането й през 2000-те години.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...