Първо интервю на Тръмп след изборите по Fox Business

Американският президент Доналд Тръмп ще даде първото си интервю след президентските избори в САЩ. В неделя от 10 часа сутринта местно време (17 часа българско време), той ще отговаря на въпроси на Fox Business.

Първо интервю на Тръмп след изборите по Fox Business

Тръмп все още не е говорил пред медиите за изборите, игнорирайки зададените от репортерите въпроси при публичните му изяви оттогава. Многократно държавният глава обвини медиите в атаки срещу себе си и разпространяване на фалшиви новини.

Той също така все още не признава открито, че демократът Джо Байдън е спечелил изборите на 3 ноември, като продължава да публикувайки съобщения в «Туитър» за допуснати сериозни изборни нарушения по щати.

Той подаде искове до съдилища, но те бяха отхвърлени. Тръмп планираше да обжалва това решение пред Върховния съд, но и той отхвърли иска срещу резултатите в Пенсилвания.

Тръмп все пак заяви за първи път в четвъртък, че ще напусне Белия дом, ако ако Избирателният колегия гласува за новоизбрания президент Джо Байдън, но даде да се разбере, че не е готов да отстъпи.

На 6 януари 2021 г. Камарата и Сенатът на САЩ се свикват за съвместно заседание за преброяване на гласовете на изборите и обявяване на резултатите.

Тръмп обмисля възможността да участва в президентските избори през 2024 г. и може да обяви това по време на встъпването в длъжност на Джоузеф Байдън на 20 януари 2021 г., съобщи новинарският портал The Daily Beast, позовавайки се на собствени източници.

Тръмп обсъждал  кампанията през 2024 г. със своите съветници и доверени лица почти четири години преди изборите.

Около 47% от жителите на САЩ подкрепят участието на излизащия президент в президентската надпревара през 2024 г., сочи проучване на The Hill и социологически проучвания HarrisX. Това съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...