Над 60 руски медици в Нагорни Карабах, 23 500 бежанци се завърнаха с помощта на Москва

Медицински специалисти от Руския източен военен окръг започнаха да пристигат в Нагорни Карабах, като вече повече от 60 руски медици  присъстват в Степанакерт, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от «Спутник».

Над 60 руски медици в Нагорни Карабах, 23 500 бежанци се завърнаха с помощта на Москва

«Първите части на специалните медицински сили от Източния военен окръг пристигнаха в столицата на Нагорни Карабах Степанакерт, за да окажат помощ на местното население», се казва в изявление на министерството.

Според съобщението първото звено се състои от над 60 военни хирурзи, анестезиолози-реаниматори, терапевти и епидемиолози.

В сряда руското министерство на отбраната заяви, че руските военномедицински специалисти ще заминат за Нагорни Карабах, за да окажат помощ на местното население.

В четвъртък допълнителен екип от руски спешни работници, включително спасители и специалисти от руското министерство на енергетиката, пристигна в Степанакерт, за да помогне на местните жители.

По-рано тази седмица руски военни инженери пристигнаха в Нагорни Карабах, за да съдействат за разминирането в регионите, които са най-засегнати от последните военни действия.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че броят на бежанците, които са успели да се върнат в Нагорни Карабах от от Армения с помощта на руски миротворци, надхвърли 23 500 души. Това съобщи руското министерство на отбраната в събота.

«Общо 23 514 бежанци са се върнали в домовете си в Нагорни Карабах», се казва в изявление на министерството.

Руските миротворци са разположени в зоната на конфликта в Нагорни Карабах съгласно споразуменията, които руският президент Владимир Путин, президентът на Азербайджан Илхам Алиев и премиерът на Армения Никол Пашинян постигнаха в съвместно изявление за пълно прекратяване на огъня на 9 ноември.

Коментари:

Зареждане ...